Menu
Your Cart

Icoana Sfântul Gheorghe - aurie

Icoana Sfântul Gheorghe - aurie
Icoana Sfântul Gheorghe - aurie
-25 %
Icoana Sfântul Gheorghe - aurie
Icoana Sfântul Gheorghe - aurie
Icoana Sfântul Gheorghe - aurie
  • Stock: În Stoc
  • Model: 1068-2
398,00Lei
298,00Lei

Opţiuni disponibile

Notă: Imaginile sunt ilustrative și pot exista diferențe în pictura manuală.

Icoana Sfântul Gheorghe – icoane pictate pe lemn / fundal aurit


Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai populari Sfinți din creștinătate. Sfântul Gheorghe este cu siguranță unul dintre cei mai renumiți și iubiți Sfinți din întreaga lume creștină și nu numai. 

În 303 d.Hr. Dioclețian a început persecuții violente împotriva creștinilor. Sfântul Gheorghe a refuzat să se supună ordinelor sale și și-a mărturisit credința. Împăratul, care nu se aștepta la acest comportament de la un om al său, a ordonat ca George să fie supus unor chinuri îngrozitoare pentru a renunța la credința sa. Curajul miraculos arătat de George în timpul martiriului său și miracolele pe care le-a făcut, au contribuit la convertirea multor romani prezenți la creștinism. Sfântul Gheorghe, în calitate de purtător de trofee (militar), Sfânt și eliberator, adună multe povești despre realizările sale, cea mai importantă fiind legată de exterminarea balaurului și mântuirea prințesei.

Protector al trupelor și al țărilor. Este, de asemenea, asociat cu agricultura și reproducerea: numele George este grec, provine de la substantivul „georgion” care înseamnă cultivabil și în perioada sa de sărbătoare (23 aprilie), fermierii sădesc. Dar Sfântul este și ocrotitorul crescătorilor de vite, deoarece sărbătoarea sa coincide cu momentul în care acestea vor urca la munte.

Icoana Sfântului Gheorghe poate fi oferită tuturor credincioșilor, în special celor pe care îi cheamă Gheorghe sau George.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit în fiecare an la 23 aprilie.