Icoanele plângătoare sunt un miracol

În tradiția Bisericii Ortodoxe există foarte multe icoane care au produs minuni. O mare parte dintre acestea o înfățișează pe Maica Domnului, care este cu adevărat miraculoasă și care a ajutat foarte mulți oameni, fie că vorbim despre vindecarea bolnavilor, incendii sau alte catastrofe. Adesea, au fost aduse în discuție povestiri miraculoase în care Maica Domnului le apărea în vis credincioșilor. Însă, una dintre cele mai mari minuni este reprezentată de icoanele plângătoare.

Aceste icoane plângătoare au, de fapt, smirnă, care se adeverește a fi o minune și care are o însemnătate puternică. Prin aceste icoane plângătoare, Dumnezeu încearcă să le transmită oamenilor un mesaj important de care ar trebui să se țină cont.

În foarte multe icoane aceste lacrimi reprezentate de smirnă, apar în mod miraculos. De asemenea, s-a constantat și existența icoanele cu sânge care au drept rol avertizarea oamenilor care insultă altarul. Lacrimile de pe icoana Maicii Domnului sunt percepute ca ceva trist pentru păcatele oamenilor, dar și drept un semn de milă și plâns pentru copiii ei.

Smirna reprezintă un miracol de la Dumnezeu și este un fenomen cât se poate de interesant. Oamenii pot interpreta acest semn diferit. O foarte mare pare dintre studii au demonstrat că nu există nimic în comun între ungerea bisericească folosită la ceremonii, ci că este cu adevărat un miracol.

Însă, nu se știe cum apar aceste lacrimi pe icoane. Putem interpreta faptul că fiecare icoană are ceva miraculos sau că este vie. Oameni de știință au demonstrat că acele lacrimi au multe proteine.

Având în vedere că Maica Domnului este considerată Mijlocitoarea Cerească care este mereu îngrijorată de copii săi și de sănătatea tuturor, nu trebuie să ne mirăm de ce icoanele care plâng cel mai des sunt cele care o înfățișează pe aceasta. Icoana Fecioarei Maria plângătoare se întristează pentru copiii ei mai ales atunci când aceștia sunt nepăsători și suferă mereu pentru neglijența noastră. Când icoanele emană sânge, este considerat un semn de prevestire, un vestitor de necaz.

Icoanele Sfintei Fecioare Maria au fost recunoscute ca miraculoase atunci când ajutau oamenii. Însă, icoanele ce o înfățișează pe Maica Domnului nu sunt singurele care prezintă adesea lacrimi. În Biserica Ortodoxă există mai multe tipuri de icoane la care s-a constatat acest fenomen miraculos.