Informații interesante despre Icoane făcătoare de minuni
Potrivit Bisericii, icoanele făcătoate de minuni ar trebui să fie numită imaginea prin care s-a dat ajutor într-un război, în timpul unui dezastru natural sau al unui incendiu și, de asemenea, s-au efectuat cure confirmate. Adesea, icoanele făcătoare de minuni emit smirnă - umiditate uleioasă, din care emană un parfum minunat.
Icoanele sunt ferestre către cer. Le avem în bisericile noastre, le avem în casele noastre și poate și în mașină/dulapul/spațiul de lucru/în altă parte. Ei sunt în aceste locuri ca mementouri vizuale ale Adevărului. Icoanele ne amintesc de puterea lui Dumnezeu care lucrează, fie prin imaginile scrise ale lui Hristos Însuși, fie prin cei care au mers înaintea noastră, care L-au urmat complet și au devenit sfinți. Ele ne ajută să înțelegem mai bine scripturile și să ne conectăm mai bine cu persoana/persoanele scrise pe ele. Icoanele ne atrag la Dumnezeu în virtutea frumuseții lor, a poveștilor de credincioșie pe care le reprezintă, a Scripturilor pe care le dezvăluie. Este un miracol că ceva atât de simplu precum o icoană scrisă în rugăciune poate face atât de mult pentru a ne ajuta în călătoria noastră către El.
Ocazional, Dumnezeu alege să treacă dincolo de acel sentiment de „a fi atras” și să facă alte minuni prin ele. Scopul acestei postări pe blog este să ne ajute pe fiecare dintre noi să învețe despre unele dintre icoanele pe care El le folosește în acest fel (sau pe care le-a folosit recent în acest fel) și să citim poveștile minunilor săvârșite prin ele.
Istoria Bisericii cunoaște multe imagini revelate (adică obținute în mod miraculos de Providența lui Dumnezeu), iar apariția lor este marcată de minuni. O icoană se numește miraculoasă, prin rugăciune înaintea căreia a avut loc vindecarea sau a fost primit ajutorul lui Dumnezeu într-o afacere. Dar fiecare icoană este binecuvântată și poate deveni miraculoasă. Se poate spune chiar că orice icoană, în fața căreia se roagă cu ardoare și sinceritate, devine miraculoasă pentru cei care se roagă.
Icoanele miraculoase ale Maicii Domnului sunt icoane recunoscute ca atare de Biserică. Există o anumită procedură pentru recunoașterea icoanei miraculoase. În epoca noastră pragmatică, încercăm să sistematizăm, să clasificăm, să desemnăm totul. Dar un miracol este un miracol, că nu se pretează la reglementări și standarde, înțelegerea și eforturile noastre de a-l pune în forme verbale, de a-l strânge într-un fel de cadru.
Din izvorul inepuizabil al sfintelor icoane, Mijlocitoarea Cerească însăși acordă credincioșilor binefaceri vindecătoare din belșug, emană har inepuizabil și eliberează de tot felul de necazuri și nenorociri. Atâtea minuni și vindecări, ajutorul lui Dumnezeu s-a petrecut prin rugăciuni în fața sfintelor icoane, dăruite cu credință celor ce curg la ele, încât s-au compus nenumărate legende, tradiții și povești despre aceasta.
Aceste minuni se reflectă în cronici, arhive monahale și alte izvoare scrise. Iar tradițiile orale, păstrate cu dragoste printre oameni, nu pot fi epuizate deloc. Autenticitatea miracolelor a fost confirmată de oameni eminenti și numeroși martori. Vindecările de boli incurabile i-au derutat pe luminarii medicali, care au ridicat din umeri și au spus uluiți: „Acesta este un miracol!”.