Menu
Your Cart

Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată

Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată
Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată
-33 %
Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată
Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată
Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - manual lucrată
  • Stock: În Stoc
  • Model: 1090-1
449,00Lei
299,00Lei

Opţiuni disponibile

Notă: Imaginile sunt ilustrative și pot exista diferențe în pictura manuală.

Icoana cu Sfântul Mucenic Trifon - icoana pe lemn / lucru manual


Sfântul Mucenic și făcător de minuni Trifon a trăit în secolul al III-lea, pătimind în timpul persecuției creștinilor din timpul domniei împăratului Decius.

Născut în Asia Mică, încă din tinerețe, Sfântul Trifon a fost învrednicit cu puteri tămăduitoare. A vindecat mulți bolnavi și pe mulți păgâni i-a convertit la creștinism. Pentru mărturisirea sa, sfântul a fost supus multor torturi îngrozitoare, refuzând să aducă jertfă zeilor Romei. În cele din urmă a fost condamnat la moarte prin tăierea capului cu sabia.

În icoane, Sfântul Trifon este pictat purtând în mână o ramură de copac înfrunzită. Deoarece este cinstit și ca alungător al duhurilor necurate și tămăduitor al bolilor, din acest motiv în unele icoane sfântul este reprezentat ținând în mâini o casetă asemănătoare cu cele ale sfinților doctori “fără de arginți”. De asemenea unele icoane îl înfățișează cu un șoim pe braț.

Sfântul Trifon este considerat ocrotitor al grădinilor, livezilor și al păsărilor, fiind cel care poate îndepărta insectele dăunătoare și păzi lanurile de vreme neprielnică. Prăznuirea sfântului se face la data de 1 februarie în Biserica Ortodoxă. Icoana Sfântului Mucenic Trifon poate fi oferită cadou la evenimente precum nunți, botezuri, zile onomastice precum și celor ce se ocupă de grădinărit sau agricultură.

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Mihaela Istodorescu 04.07.2023

Am găsit aici cele mai frumoase icoane pentru casa mea și pentru a oferi cadouri deosebite. Sunt uimită de calitatea lor.

Liliana Terean 05.01.2024

Este evident că cei care creează aceste icoane au o pasiune autentică pentru arta lor. Se reflectă în fiecare detaliu, iar rezultatul final este cu adevărat remarcabil.

Teodora Savu 02.10.2023

Icoana Sfintei Teodora este absolut superbă. Vă mulțumesc pentru atenția la detalii și calitatea excepțională.

Veronica Marisoiu 03.08.2022

Sunt profund impresionată de livrarea rapidă și calitatea excelentă a icoanei.

Ciprian Serafim 16.11.2021

Seriozitate, promptitudine. Sunt foarte mulțumit!

Teodor Tudor 01.03.2023

Am cumpărat mai multe icoane de la voi pentru a le oferi cadou familiei mele. Toți au fost impresionați de calitatea lor.