
Informații interesante despre icoane făcătoare de minuni din România
Se știe că românii sunt oameni foarte religioși. Iată o scurtă listă cu unele dintre cele mai „sfinte” locuri din România, unde oamenii merg de obicei în pelerinaje, să se roage și să atingă moaște și icoane făcătoare de minuni. Pelerinii călătoresc de obicei la anumite biserici și mănăstiri în jurul zilelor în care se sărbătoresc sfinții.
Deoarece icoanele sunt ferestre către cer, ele ne amintesc de fapt de puterea lui Dumnezeu care lucrează, fie prin imaginile scrise ale lui Hristos Însuși, fie prin cei care au mers înaintea noastră, care L-au urmat complet și au devenit sfinți. Este un miracol că ceva atât de simplu precum o icoană scrisă în rugăciune poate face atât de mult pentru a ne ajuta în călătoria noastră către El.
Icoanele Maicii Domnului sunt bine cunoscute pentru lucrarea lor de minuni de-a lungul veacurilor. De-a lungul istoriei, multor Icoane ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu li s-au atribuit minuni.
Există multe feluri de minuni asociate cu icoanele. Unele sunt miracole vindecătoare, unde rugăciunile telespectatorilor au fost răspunse cu vindecări de multe feluri, spirituale și fizice.
Mânăstirea Nicula
Manastirea Nicula , una dintre cele mai vechi asezaminte monahale din tara, atrage in fiecare an multimi mari de pelerini. Mănăstirea este binecunoscută datorită icoanei sale făcătoare de minuni a Fecioarei Maria . Icoana, pictată de preotul român Luca de la Iclod în 1681, se spune că a plâns 26 de zile în 1699. Mii de pelerini sunt atrași de această icoană în fiecare an, întrucât se spune că mulți oameni s-au vindecat de diferite boli după ce s-au rugat. la această icoană. Aproximativ 30.000 de pelerini au mers la această mănăstire în ziua de Sf. Maria anul acesta. Manastirea se afla in localitatea Nicula, judetul Cluj.
Mânăstirea Putna
Manastirea Putna este o manastire ortodoxa romana situata in judetul Suceava care atrage si mii de pelerini in fiecare an pe 15 august. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului asa ca aceasta zi este cea mai importanta zi a anului. Anul acesta, 10.000 de oameni au mers să se roage la această mănăstire de ziua Sfintei Maria. Mănăstirea Putna adăpostește și mormântul lui Ștefan cel Mare, Domn al principatului Moldovei între anii 1457 și 1504. Mănăstirea se află în localitatea Putna, județul Suceva.
Mănpstuirea Tismana
Mănăstirea Tismana organizează și o amplă slujbă religioasă pe 15 august, atrăgând mii de pelerini, mănăstirea fiind și cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Întemeietorul mănăstirii este Sfântul Nicodim (1320-1406), care a ales locul, arhitectura și ornamentația. De asemenea, este sărbătorit în fiecare an în preajma Crăciunului. Manastirea se afla in localitatea Tismana, judetul Gorj, la aproximativ 30 km de Targu Jiu.