Menu
Your Cart

Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual

Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual
Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual
-33 %
Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual
Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual
Icoana cu Sfântul Ștefan - creată manual
  • Stock: În Stoc
  • Model: 1088-1
449,00Lei
299,00Lei

Opţiuni disponibile

Notă: Imaginile sunt ilustrative și pot exista diferențe în pictura manuală.

Icoana cu Sfântul Ștefan - icoana pe lemn / lucru manual unicat


Sfântul Ștefan s-a arătat un apărător al credinței adevărate cu privire la persoana lui Hristos, mărturisind că El este Fiul lui Dumnezeu, care S-a născut, a murit, a înviat și S-a înălțat la ceruri pentru mântuirea noastră. Numele este de origine grecească - Stephanos - și înseamnă "coroana" sau "cununa" (cu care erau incununati învingătorii).

Sfântul Ștefan, unul din ucenicii lui Iisus și primul martir al Bisericii, este serbat pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, existând credința că acesta îi ajută pe bolnavi și pe cei care se judecă sau au neînțelegeri de multă vreme, dar și că în această zi persoanele certate trebuie să se împace. O tradiție spune că de ziua Sfântului Ștefan este bine să aducem în casă icoana care-l înfățișează pe acest martir, sfântul ajutând creștinii care au probleme de sănătate. În tradiție se mai spune că pentrul sporul casei și sănătatea rudelor bolnave este bine ca pe 27 decembrie să dăruim icoana Sfântului Ștefan persoanelor care au adevărată nevoie.

Credincioşii bisericii ortodoxe au un cult deosebit pentru Sfântul Ştefan. Numeroase biserici au ca hram pe Sfântul Ştefan, iar creştinii, atât bărbaţi cât şi femei, poartă cu mare cinste numele Sfântului păstrând cu mare evlavie icoana cu chipul său, din acest motiv icoana este dăruită în preajma zilei de 27 decembrie, dar nu numai.

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

4.99/5

Bazat pe 223 review-urile ale clienților și 1 review-urile despre produse

V.D. Gheorghe 08.08.2023

Icoanele de la această firmă sunt autentice și pline de tradiție. Le-am cumpărat ca daruri și au fost foarte apreciate.

Lena Alecu 20.04.2023

Icoanele sunt mai mult decât simple obiecte decorative. Ele sunt o modalitate de a aduce o parte din spiritualitatea noastră în fiecare zi.

Roxana Ariciu 04.06.2022

Am achiziționat o icoană pentru părinții mei, iar reacția lor a fost emoționantă. Vă mulțumesc pentru această bucurie.

Ana-Maria Ionescu 31.12.2023

Am fost fermecată de icoanele de la acest magazin și am revenit de mai multe ori pentru a face noi comenzi. Sunt pur și simplu captivat de frumusețea și profunzimea lor.

Cătălina I 25.03.2024

Icoanele voastre sunt cu adevărat un testament al credinței. Icoana Sfintei Parascheva este o adevărată minunăție, reflectând profunzimea spirituală a fiecărui detaliu.

Theodor Tătar 09.02.2023

Icoanele voastre sunt o adevărată binecuvântare pentru casa mea. Am comandat icoana Sfântului Dimitrie și este cu adevărat minunată.