Menu
Your Cart

Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime

Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime
Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime
-25 %
Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime
Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime
Icoana cu Sfântul Gheorghe - cu patină de vechime
  • Stock: În Stoc
  • Model: 1068-3
650,00Lei
489,00Lei

Opţiuni disponibile

Notă: Imaginile sunt ilustrative și pot exista diferențe în pictura manuală.

Icoana cu Sfântul Gheorghe - icoana ortodoxa/ fundal patinat


Cea mai cunoscută icoană a Sfântului Mucenic Gheorghe îl reprezintă pe acesta călare pe un cal și străpungând un balaur cu o suliță.

Potrivit unei legende, Sfântul Gheorghe a fost salvatorul cetății Silena care era terorizată de un fioros balaur. În regiunea Capadocia din Asia Minor se spune că trăia o fiară care înfricoșa pe toți cei ce locuiau aici. Ca să-și potolească furia, i se ofereau copiii drept hrană. Sosind rândul fiicei regelui, Elisabeta, să fie dată ca jertfă balaurului, Sfântul Gheorghe a apărut pe un cal. El s-a rugat la Sfânta Treime și apoi a lovit cu sulița fiara ducând-o apoi în cetate. Însă aceasta este doar legendă, pentru că de fapt Sfântul Gheorghe a avut curajul de a merge într-o piață publică unde a strigat că singurul care trebuie să fie slăvit este doar Dumnezeu și nu zeii. Atunci el a fost arestat si martirizat, chiar mărturia sa i-a încurajat și pe alții să își exprime credința în Dumnezeu.

Icoana Sfântului Mucenic Gheorghe care omoară balaurul este sugestivă pentru lupta împotriva fricii și răului reprezentate de acest monstru. Calul său cel alb este grațios ca și călărețul. Astfel, Sfântul Gheorghe este considerat ocrotitor al deținuților, al săracilor, al oamenilor nevoiași.

Icoana este un dar binevenit ce poate fi oferit cuiva care poartă numele Sfântului, la ziua de naștere a cuiva sau pentru cineva care are nevoie de protecția acestui Sfânt.

Icoana este prăznuită pe data de 23 aprilie, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Adauga un review

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

4.99/5

Bazat pe 223 review-urile ale clienților și 1 review-urile despre produse

Ana Maria Negacevschi 27.09.2021

Un mare like atat pentru calitatea produselor, cat si pentru profesionalismul cu care se lucreaza. Am fost placut surprinsa sa gasesc niste oameni care se vede ca isi fac treaba cu pasiune!

Valentina T. 12.09.2022

Sunt recunoscătoare că v-am găsit site-ul. Icoanele cu Fecioara Maria sunt un dar minunat pentru oricine. Sunt uimită de calitatea lor.

Cristina Beșan 26.12.2022

Nu pot să exprim cât de frumos sunt realizate icoanele de la firma voastră. Sunt mai mult decât mulțumită cu achiziția mea.

Alexandru A. 25.05.2023

Icoanele de la acest magazin sunt cu adevărat minunate. Mă simt binecuvântat să le am în casa mea.

Gabriela Marinescu 15.05.2023

Comanda a ajuns în termenul promis, iar icoanele sunt minunate.

Stefania Nemes 21.11.2023

Icoanele sunt lucrate cu atenție la detalii și în conformitate cu tradiția ortodoxă. Le-am comandat ca dar pentru nunta fiicei mele și au fost o alegere minunată.